Πέμπτη , 28 Μαΐου 2020
Αρχική / Στα Νότια / Δάφνη - Υμηττός / Αποχώρηση Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κατά τη Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Αποχώρηση Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κατά τη Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

Για παντελή έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης για τη κατάρτιση του προϋπολογισμού κατήγγειλε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης  τη νέα διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που αφορούσε στη ψήφιση του προυπολογισμού για το έτος 2020.

Οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στις τοποθετήσεις τους στην ειδική συνεδρίαση υποστήριξαν ότι ο προϋπολογισμός που εισηγήθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Αργ. Βογιατζόγλου, φανερώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να αλλάξουν τη θλιβερή καθημερινότητά της πόλης τόσο ο Δήμαρχος με τη δημοτική του ομάδα, όσο και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των δύο δημοτικών συνδυασμών που συνέπραξαν και συμμετέχουν με έμμισθες θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου.

Αναστάσιος Μπινίσκος

Ο Δήμαρχος Αν. Μπινίσκος  θέλοντας να υποστηρίξει τη δημοκρατική του ευαισθησία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι,

είναι αυτός που κάλεσε δύο εκ των οκτώ παρατάξεων (την 4η και 5η σε σειρά εκλογής) σε σύμπραξη μαζί του και δεν επιδίωξε να διοικήσει μόνος του!   

 

 

 

Όλγα Χριστινάκη (ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ)

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Όλγα Χριστινάκη μεταξύ άλλων απάντησε στο Δήμαρχο, λέγοντας ότι,

μάλλον αγνοεί ότι ο διάλογος αφορά και κάθε εκλεγμένη παράταξη της αντιπολίτευσης και βεβαίως στο πλαίσιο της δικής του, ενιαίας πλέον, παράταξης μπορεί να κάνει όσο μονόλογο θέλει και του επιτρέπουν οι δικοί του σύμβουλοι.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και επικεφαλής της μιας από τις συμπράττουσες παρατάξεις της διοίκησης κος Δημ. Γιαννακούρας, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τις επικριτικές τοποθετήσεις για το πως θα ψηφίσει το προϋπολογισμό,

που αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής που αμφισβήτησε με την ξεχωριστή του κάθοδο στις εκλογές και πως αισθάνεται απέναντι στους ψηφοφόρους που τον επέλεξαν ακριβώς για αντίθετους λόγους από αυτούς που σήμερα υποστηρίζει,

προκάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ειρωνικά σε αυτές

«εάν φέρετε δικό σας προϋπολογισμό εγώ θα το στηρίξω!»

 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Γ. Δαουλάρης

Γιώργος Δαουλάρης (ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ)

Απευθυνόμενος σε αυτόν όπως και στα άλλα μέλη της διοίκησης υποστήριξε ότι,

ζητάτε από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σας προτείνουν προϋπολογισμό ειρωνικά και ξεχνάτε ότι μόνο εσείς τα μέλη της διοίκησης είστε που απολαμβάνετε μιας σειράς υλικών και οικονομικών προνομίων, διαθέτετε γραφεία, υποστηρίζεστε από ειδικούς συμβούλους, έχετε απόλυτη πρόσβαση σε κάθε μια από τις υπηρεσίες, είναι στην απόλυτη διάθεσή σας ο μηχανισμός του δήμου , λαμβάνετε μισθούς και αντί να κάνετε ουσιαστικό έργο, κουνάτε επιδεικτικά το δάκτυλο και προκαλείτε όλους εμάς που πρέπει να υπηρετούμε το θεσμό της τοπική αυτοδιοίκησης χωρίς μέσα, με δικούς μας πόρους. Κουνάτε το δάκτυλο σε εμάς που δεν επιλέξαμε να σιωπήσουμε για μια έμμισθη θέση, αλλά παραμένουμε κοντά σε κάθε πολίτη του δήμου μας πιστοί σε όσα υποστηρίξαμε πριν λίγους μήνες. 

 

Με την ολοκλήρωση του κύκλου συζητήσεων και λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας του Προϋπολογισμού εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην έλλειψη ειλικρινούς διάθεσης διαλόγου και συνεργασίας, αποχώρησαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας οι δημοτικές παρατάξεις ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ.

 

Στα links οι ανακοινώσεις των δύο δημοτικών παρατάξεων:

Δείτε ακόμα

Έντονη η αντίδραση της Αντιπολίτευσης για τη “δια περιφοράς” συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Δάφνης–Υμηττού

Την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, προκάλεσε για ακόμη μια φορά η Διοίκηση του Δήμου Δάφνης–Υμηττού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *