Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση του Πόρτο Καρράς

Την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με επενδυτή, που δεν κατονομάζεται, για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς ανακοίνωσε την Τρίτη  η Τεχνική Ολυμπιακή, συμφερόντων της οικογενείας Στέγγου.

Ηδη η Τεχνική Ολυμπιακή έχει εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία με την επωνυμία «T.O. International Holding Ltd» για να διευκολύνει την πώληση και να αποσχίσει μη σχετικές με το συγκρότημα δραστηριότητες όπως οι κατασκευές κ.λπ.

Η διαδικασία των συζητήσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το εμβληματικό συγκρότημα που έγιναν από τους συμβούλους της Τεχνικής Ολυμπιακής, Cushman & Wakefield και Profin, ολοκληρώθηκαν και έτσι επιλέχτηκε τώρα ένας υποψήφιος προς συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρεται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, τόσο η ΤΕΜΕΣ και η Hines όσο και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, αλλά και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό. Με βάση τη νέα αποτίμηση, στο τέλος του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017. Φυσικά, ούτε η χαμηλότερη αυτή αποτίμηση δεν δεσμεύει κάποιον επενδυτή για την καταβολή αντίστοιχα υψηλής προσφοράς, σημειώνουν στην αγορά.

Οπως διευκρινίστηκε κατά την τελευταία γενική συνέλευση, ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση, που έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών και μάλιστα αδειοδοτικά ωριμασμένη σε μεγάλο βαθμό. Υπενθυμίζεται πως το συγκρότημα είναι ανεπτυγμένο σε έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει 4 ξενοδοχεία. Τώρα οι σχετικές πληροφορίες για τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις φέρουν το αντικείμενο να είναι το σύνολο των κατοικιών και των ξενοδοχείων καθώς και της μαρίνας.

Η διοίκηση του ομίλου Στέγγου στην Πόρτο Καρράς Α.Ε. προχώρησε πρόσφατα στην εξόφληση των δανείων της Alpha Bank, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, και της Εθνικής, ύψους 800.000 ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα έκλεισε ή ρύθμισε υποχρεώσεις προς Ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές. Τις κινήσεις αυτές χρηματοδότησε με τα 45 εκατομμύρια ευρώ δάνειο που έχει λάβει από τη Fortress πριν από λίγους μήνες με εγγύηση ενεργητικό της Πόρτο Καρράς.

Το εν λόγω δάνειο της Fortress ωριμάζει στις αρχές του 2021 και δύναται να παραταθεί κατά ακόμη 12 μήνες. Διάστημα που προσδιορίζει και τα χρονικά περιθώρια πώλησης του συγκροτήματος στο Πόρτο Καρράς, αφού αν δεν αποπληρωθεί το δάνειο η Fortress παίρνει τον έλεγχό του.

Ηλίας Μπέλλος

Δείτε ακόμα

Νέα ρύθμιση οφειλών προς την εφορία- Ποιους αφορά, τι ισχύει με δόσεις που δεν καταβλήθηκαν

Νέο πλαίσιο ρύθμισης φορολογικών οφειλώνανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.