Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Απειλούν με παραίτηση τα μέλη της ΕΟΕ για το αθλητικό νομοσχέδιο

Με παραίτηση απειλούν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σε σχέση με το υπό διαβούλευση αθλητικό νομοσχέδιο.

Οι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού διαφωνούν για την αναδρομικότητα στις θητείες και ζητάνε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Αντίθετα, κορυφαίοι Ολυμπιονίκες με αναρτήσεις τους σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης στηρίζουν το νομοσχέδιο καθώς πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση.

Χθες, στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία διεκόπη. Αιτία της διακοπής ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο, επί σειρά ετών, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Σπύρο Καπράλο. Πριν την αντιπαράθεση των δύο ανδρών όλα τα μέλη της ΕΟΕ είχαν συμφωνήσει να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους το νομοσχέδιο. Η διακοπή όμως της συνεδρίασης δεν επέτρεψε να βγει κάποια ανακοίνωση, και αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ανακοίνωση της ΕΟΕ δε γίνεται αναφορά για το ηλικιακό όριο των 70 ετών (σ.σ. μετά από αυτή την ηλικία δε μπορεί να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για μέλος σε ΔΣ ομοσπονδίας) που υπάρχει στο νομοσχέδιο.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας:

Να ζητήσει συνάντηση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να του ζητήσει να τροποποιήσει το αθλητικό νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 8 για τους περιορισμούς στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς και τη θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη των Ομοσπονδιών, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη που απαγορεύει κρατικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών.

Να καλέσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τη διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς είναι αντισυνταγματική.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανανέωσης του αθλητικού κινήματος, να προχωρήσουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες σε αυτορρύθμιση στο θέμα των διατάξεων των θητειών των μελών τους μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα με βάση τα ισχύοντα στις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις Ολυμπιακές Επιτροπές.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών σε σχέση με το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει τη μακρόχρονη, ανιδιοτελή και άκρως επιτυχημένη ενασχόληση των παραγόντων του αθλητισμού, τότε τα μέλη της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. προτίθενται να υποβάλλουν την παραίτησή τους στον Πρωθυπουργό της χώρας.

https://www.kathimerini.gr/authors/spyridoyla-spanea

Δείτε ακόμα

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας – Όλο και πιο κοντά οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο …