Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Άσκηση εκκένωσης “Ευώνυμος 1”, στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Oλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της άσκησης εκκένωσης “Ευώνυμος 1”, στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η άσκηση προέβλεπε την άμεση επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δημου Ελληνικού – Αργυρούπολης με ταυτόχρονη εμπλοκή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς ύστερα από σεισμό.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Λίγο μετά της 10:00 π.μ. σημειώνεται σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αττικής που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στην κουζίνα και στο λεβητοστάσιο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Άμεσα κινητοποιείται η πολιτική προστασία του Δήμου και σε 8 λεπτά καταφθάνει το πυροσβεστικό της όχημα παράλληλα με 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ελληνικού.
Η δημοτική αστυνομία αποκλείει την πρόσβαση του δρόμου και διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων κατάσβεσης. Με την πρόκληση του σεισμού τα παιδιά ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού και μπαίνουν κάτω από τα θρανία τους. Στην συνέχεια το προσωπικό του σταθμού ακολουθεί την διαδικασία εκκένωσης σε προκαθορισμένο σημείο στο προαύλιο του σταθμού με την βοήθεια πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας που έχει αφιχθεί στον σταθμό.
Παράλληλα έχει κληθεί πούλμαν στο οποίο επιβιβάζονται τα παιδάκια προκειμένου να οδηγηθούν βάση σχεδίου σε ασφαλή τοποθεσία συνοδεία των παιδαγωγών.
Ταυτόχρονα ενημερώνονται οι γονείς για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους και την τοποθεσία προκειμένου να τα παραλάβουν.
Πυροσβέστες, εκπαιδευμένοι υπάλληλοι και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας προχωρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην κουζίνα και στο λεβητοστάσιο.

Την άσκηση συντόνισε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας και ο σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της PRO.EX., Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. Νικόλαος Διαμαντής.
Στην άσκηση, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η κα Ευσταθία Αθηναίου εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί ότι σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών διαθέτουν και οι 8 παιδικοί σταθμοί της πόλης, ενώ ανάλογες ασκήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δείτε ακόμα

OPEN DOOR RUN από την Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει για 4η φορά τον φιλανθρωπικό αγώνα OPEN DOOR RUN, …